Nationale Parken

Onze camping grenst direct aan het Dwingelderveld. Het Drents Friese Wold treft u op 10km afstand. Vakantie rond het Dwingelderveld is genieten van:
  • Stilte, rust en ruimte
  • Uitgestrekte heide en prachtige bossen
  • Fietsen, wandelen, picknicken en zwemmen
  • Mountainbiken, skaten, nordic walking, paardrijden
  • Kunst, archeologie en cultuur

Nationaal Park Dwingelderveld

Neem wandelschoenen en laarzen mee want, … het Nationaal Park Dwingelderveld kan het best te voet of per fiets verkend te worden. Er zijn oneindig veel routes die u meenemen op een reis door grasland, heide en bos. Verbaas u over de schoonheid van brink- en esdorpen, weidelandschap met houtwallen, over zand-, klinker- en schelpenpaden. Werkelijk uren wandelen zonder een auto tegen te komen!

Bezoek bijvoorbeeld het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten of geniet van de absolute rust tijdens een kop koffie bij het theehuys Anserdennen. Onopgemerkt gluren vanuit de verschillende vogelobservatieposten. Vele soorten vogels, roffelende spechten, kwetterende vinken, indrukwekkende roofvogels, reeën, vossen, vlinders (meer dan veertig soorten kleurige fladderaars) en… teveel om op te noemen. Kom en beleef het!

Bij het beheren van het natuurgebied wordt er gebruik gemaakt van dieren; zo grazen er runderen en twee schaapskuddes van zo’n 500 schapen. Bij een tocht over de heide kunt u ze van verre zien en een praatje maken met de herder.

Acco-metkinderen

Nationaal Park Drents-friese wold

Op korte afstand, vrijwel grenzend aan het Nationaal Park Dwingelderveld ligt nóg een Nationaal Park: Het Drents-Friese Wold. Op de grens tussen Drenthe en Friesland, omlijst met de dorpen Appelscha, Diever, Hoogersmilde. Na de Veluwe vindt u hier het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Maar er is meer dan bos..heide, beekdalgraslanden en unieke stuifzand duinen.

beschikbaarheid & Prijzen

Klik op onderstaande button om de beschikbaarheid van de boomhut te controleren en direct te boeken.

Bekijk onze accommodaties